Glasvezel Eext

Beste inwoners.

Het dorp Eext mee in de vaart der volkeren, v.w.b. snel internet, HD-televisie en vele andere mogelijkheden. De afwegingen om hieraan deel te nemen zullen voor een ieder verschillend zijn.

De toekomst van het gebruik van een grotere hoeveelheid data vereist een internetsnelheid die daarbij past. Denk in dit geval aan het uploaden van uw vakantiefoto’s, het downloaden van bijvoorbeeld films.  Belangrijker is het contact met uw huisarts, ziekenhuis of thuiszorg/wijkverpleging. Dat zal in de toekomst steeds vaker via internet gaan. Het wordt steeds belangrijker dat we zo lang mogelijk thuis, in onze eigen omgeving kunnen blijven wonen. Hierbij wordt de computer steeds belangrijker. Juist dan is een snelle en storingsvrije verbinding van essentieel belang.

Van onze schoolgaande jeugd wordt in veel gevallen het bezit van een compute of tablet al verplicht gesteld, voor gebruik van de ELO. (elektronische leeromgeving) Hier geldt dat het dataverkeer alleen maar toe gaat nemen. Ook hebben de te gebruiken programma’s steeds meer ‘ruimte’ nodig.

Ook voor bedrijven is snel internet van groot belang. Steeds meer gaat men er toe over om via computerprogramma’s het bedrijf te runnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorraadbeheersing. Bestellingen doen.  

In de agrarische sector is een goede verbinding ook steeds belangrijker. Het kan toch niet zo zijn dat onze agrariërs tot in de nacht moeten wachten om hun gegevens storingsvrij te kunnen versturen naar de melkfabriek, de voerleverancier e.d..

Binnen de  sport is een hele digitale beweging gaande. Binnen het amateurvoetbal kan de hele administratie al gedraaid worden op een programma van de voetbalbond. Scheidsrechters controleren de spelerskaarten op hun telefoon. Toekomst? Nee dit gebeurt al. Zo zullen er, op alle mogelijke terreinen, steeds meer mogelijkheden worden ontwikkeld voor het gebruik van internet.

Ook de overheid wil ons aan het digitale loket gaan koppelen. De contacten met de belastingdienst, de gemeente zullen steeds meer digitaal moeten gebeuren. Dat is een onomkeerbaar proces. Voor iedereen die het wil is er op dit moment al een digitaal overheidspostvak. Daarvoor is een veilige, snelle en stabiele verbinding nodig.

Daar komt bij, dat de snelheden van Ziggo en KPN eindig zijn. De koperdraad heeft in de toekomst te weinig kapaciteit.

Om dit allemaal te realiseren is een deelname van minimaal 65% van het aantal woningen nodig.

Dan zult u zeggen: Wat gaat dat kosten.

Dat kunnen we nu nog niet precies zeggen, want het hangt ook af van het aantal deelnemers. Het streven is, afhankelijk van het gekozen pakket, dat de prijs in de buurt komt van hetgeen nu gebruikelijk voor u is. Daarvoor heeft u dan veel meer mogelijkheden. De prijs is inclusief de aansluitkosten. Dat wil zeggen wanneer u nu besluit mee te doen.

Na sluiting van de inschrijftermijn kunt u niet meer meedoen. Een aansluiting zult u dan zelf moeten bekostigen.

U kunt van uw belangstelling blijk geven door het formulier in te vullen. Het verplicht u tot niets, het is een 0-meting om te kijken hoeveel woningen er mee doen.

 

Voor informatie kunt u zich wenden tot:

Rikus Harms,               tel:       06-30965432
Erwin Matthijsen           tel:       06-42669540   
Richard van Hulst         tel:       06-21870877
Danielle Martens          tel:       06-12645072   
Marco van der Plas       tel:       06-40858802
Gerke Dijkstra              tel:       06-48648093

Of kijk op    www.eextinfo.nl/glasvezel

Agenda

31aug2018
Zomerfeest Eext
Dorpshuis Eext
Meer info
8sep2018
Culturele zaterdag
Meer info
22sep2018
Burendag
Eext
Meer info
   

Bekijk de volledige agendaOntwerp en realisatie:
Hippics Design - Rolde