Kerstwens

Kerstwens

Prettige kerstdagen en een voorspoedig en vooral gezond 2021!!!

Het zijn letterlijk en figuurlijk de donkere dagen voor kerst. In deze vervelende coronatijd hopen wij dat het met u en uw dierbaren goed gaat. Commissie Dorpsbelangen streeft naar leefbaarheid in ons mooie dorp. In dergelijke tijden ervaren we des te meer dat leefbaarheid niet alleen in materiële zaken zit, maar ook in sociale contacten. Wij hopen dat u ook juist in deze periode aandacht heeft voor die alleenstaande dorpsgenoten, die de feestdagen mogelijk alleen door moeten brengen. Een klein gebaar geeft vaak groot geluk.

Wij wensen u allen goede feestdagen en een voorspoedig en vooral gezond 2021!

 

Bestuur Commissie Dorpsbelangen Eext

Knapzakroute Eext-Anloo

Knapzakroute Eext-Anloo

KNAPZAKROUTE EEXT – ANLOO

Onderweg leer je EEXT pas echt kennen!!!

Wandelen is gezond en een activiteit die altijd kan. Alleen in deze corona periode is het advies alleen met je huishouden of met een groepje van  twee mensen naar buiten te gaan.

Al jaren zijn de Knapzakroutes een begrip voor wandelaars binnen en buiten Drenthe.  Ook bij ons is er een knapzak route, Eext – Anloo.  Je kunt deze gratis downloaden.  Deze maar ook andere routes.. Ze brengen je naar de meest bijzondere plekjes. Onderweg ontdek je Drenthe pas echt!

Knapzakroutes brengen je over oude paden langs de es en bij kronkelende beekjes. Je loopt langs bospaadjes en over de heide. Onderweg maak je kennis met het verhaal van het Drentse landschap en kom je in de kleinste Drentse dorpen.

klik hier

Ook met Corona is er wat in Eext en Drenthe te beleven

12e Nieuwsbrief Onze Winkel 2020!

12e Nieuwsbrief Onze Winkel 2020!

December Glossy

LEKKER DICHTBIJ DECEMBER 2020

De 12e nieuwsbrief van Onze Winkel is anders dan u gewend bent.
Het is een december glossy, een digitaal boekje van 36 bladzijden. Als je hieronder klikt ga je naar het digitale magazine. Klik op de pijltjes om van bladzijde te veranderen. Veel leesplezier!!

klik hier

             Samen houden wij Eext leefbaar

Eigen POSTZEGEL!

Eigen POSTZEGEL!

Welk dorp heeft nou zijn eigen POSTZEGEL!

Ons dorp! Eext heeft nu een eigen postzegel!
Geef je kerstkaart een bijzondere uitstraling met deze postzegel😃 €0,97 per postzegel. Ook te gebruiken op gewone post.

Gratis Takkenweken gaan door!

Gratis Takkenweken gaan door!

Gratis Takkenweken gaan door!

Takkenweken eind 2020
In de weken 49, 50 en 51 kunnen alle inwoners van de gemeente Aa en Hunze hun groenafval gratis naar het afvalbrengstation (Spekstoep 27) in Gieten brengen. Deze gratis takkenweek wordt doorgaans twee keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. Vanwege het coronavirus is de takkenweek uitgesteld en nu ook verdeeld over drie weken. Om deze takkenweken veilig te laten verlopen, zowel voor uw gezondheid als die van onze medewerkers, willen we u vragen om de aanwijzingen goed op te volgen.
Spelregels
Neem uw afvalpas mee, dat is uw toegangspas tot het afvalbrengstation. Het groenafval wordt tijdens de gratis takkenweek niet gewogen, wij willen u wel vragen om per gebrachte vracht alleen groenafval aan te bieden. Alleen personenauto’s met aanhanger worden toegelaten. Dus geen landbouwvoertuigen.
Openingstijden afvalbrengstation
dinsdagmiddag tot en met vrijdagmiddag van 12:30 uur tot 16:00 uur
zaterdagochtend van 9:00 uur tot 12:00 uur
Op maandag is het ABS gesloten

11e Nieuwsbrief Onze Winkel 2020!

11e Nieuwsbrief Onze Winkel 2020!

Feestgedruis

De 11e nieuwsbrief van Onze Winkel met als thema Feestgedruis is online.

Benieuwd naar een recept stoofpeertjes of wanneer de kniepertjes en jaarskoeken in Onze Winkel gebakken worden en te koop zijn ga dan naar

https://www.onzewinkeleext.nl/nieuws/nieuwsbrief-december

Vanaf 10 december verschijnt er een extra nieuwsbrief onder de naam Lekker/dichtbij 2020. Met veel nieuws over Onze Winkel, Eext, veel inspiratie voor de feestdagen, (kerst)recepten, puzzel en info vaste leveranciers.

 

                   Samen houden wij Eext leefbaar

Het GROTE PIETENFEEST van Eext

Het GROTE PIETENFEEST van Eext

Het GROTE PIETENFEEST van Eext

 

Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover, dan vindt het GROTE PIETENFEEST van Eext plaats. De Pieten hebben er heel veel zin in om met jullie te gaan feesten. Er zijn al een heleboel aanmeldingen binnengekomen waar de Pieten erg vrolijk van worden.

Mocht jij je nog niet hebben opgegeven, doe dit dan nog snel voor donderdagavond 19 november via het opgaveformulier of te mailen naar: ilsehendriks1991@hotmail.com Het opgaveformulier is uitgedeeld op de basisschool in Eext en is te vinden in Onze Winkel.

 

Het feest vindt plaats in en achter de gymzaal. Ouders/verzorgers kunnen om 14:00 uur hun kind(eren) afzetten op de parkeerplaats bij de gymzaal, waar de kinderen zich mogen aanmelden bij Ilse en Celine. In verband met de coronaregels zijn toeschouwers helaas niet welkom. Foto’s en filmpjes zullen er natuurlijk worden gemaakt en met de ouders/verzorgers worden gedeeld na afloop.

Het feest is om 17:00 uur afgelopen. Wees als ouder/verzorger niet te vroeg en ook dan is het de bedoeling dat de ouders/verzorgers hun kinderen vanaf de parkeerplaats weer ophalen. De organisatie en de Pieten zullen de deelnemers begeleiden.

Ontwerp en Pimp de Hondeltunnel

Ontwerp en Pimp de Hondeltunnel

Ontwerp en Pimp de Hondeltunnel

 

Begin 2020 is gevraagd aan het dorp om na te denken over een ontwerp voor de Hondeltunnel. Tot op heden is het stil gebleven vanuit het dorp maar ook vanuit Commissie Dorpsbelangen ook mede door de coronacrisis. Wij willen u als nog de gelegenheid bieden om uw idee aan ons te laten zien en/of horen. Indien een ontwerp uitblijft zal het project moeten stoppen.

De bedoeling is dat we als dorp een ontwerp creëren dat we graag op de tunnelwanden willen hebben. Voor het ontwerp willen we iedereen in het dorp de gelegenheid geven om ideeën in een ontwerpvorm aan te leveren. Uit alle ideeën wordt een geschikte selectie gemaakt  door een commissie van verschillende partijen.

Daarna kiest het dorp uit deze selectie een ontwerp dat op de tunnelwanden aangebracht kan worden.  Aan het ontwerp zitten enkele voorwaarden waar aan voldaan moet worden:

  • Het ontwerp mag niet aanstootgevend zijn;
  • Het ontwerp zal praktisch uitvoerbaar moeten zijn;
  • Alleen de wanden van de tunnel mogen beschilderd worden;
  • De uitvoering moet duurzaam en milieuvriendelijk zijn.

De uitvoering zal in grote lijnen door de ontwerpers zelf worden uitgevoerd in samenwerking met andere geïnteresseerden. Commissie Dorpsbelangen zal zorgen dat in de loop van deze week/ begin volgende week een schaalmodel ( om uit te knippen) van de Hondeltunnel op de website ‘www.eextinfo.nl ’ wordt geplaatst.

Ideeën kunnen ingeleverd worden tot maandag 30 november 2020 digitaal aan dorpsbelangen@eextinfo.nl of fysiek aan de Stationsstraat 19 Eext. De uitvoering zal in nader overleg plaatsvinden.

Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met:

Daniëlle Martens-Smit dorpsbelangen@eextinfo.nl

Niels Nijstad penningmeestereext@gmail.com

 

Zien wij jouw ontwerp voor maandag 30 november 2020 tegemoet?

Share This