Sportclub Drenthe opent Corona loket voor verenigingen

Hans de Lang (SportDrenthe) en Henk Brink (provincie Drenthe) openden vrijdag tijdens de opening van de Nationale Sportweek in Emmen het ‘Corona’ Sportloket voor verenigingen
Midden in het vorige seizoen stond onze wereld op zijn kop. We gingen in lockdown en ook alle verenigingen moesten dicht. Een keuze waar verenigingen nu pas de gevolgen van ondervinden. Inmiddels zijn de competities veelal weer opgestart, tenminste als het gaat om de buitensporten, maar het is nog verre van normaal. Op het hele sportpark moet rekening gehouden worden met de anderhalve meter regels, dat heeft gevolgen voor het publiek en de spelers; er kunnen bijvoorbeeld minder bezoekers in de kantine en overal zijn verplichte looproutes. Ook in de kleedkamers gelden strenge regels, niet tegelijk douchen en afstand houden.
Wij helpen verenigingen graag in deze moeilijke periode! Wij kennen de regels, protocollen en genomen maatregelen. Gelukkig hebben de meeste clubs de praktische en organisatorische kant al goed geregeld. Maar juist nu in het lopende seizoen komen de problemen als gevolg van de crisis dubbel zo hard aan. Is de vereniging bijvoorbeeld heel veel kantine inkomsten misgelopen of geven sponsoren aan dat ze willen stoppen als gevolg van de crisis? Zijn er veel leden weggelopen en komen ze (nog) niet terug? Of zijn verenigingen deze eerste lockdown goed door gekomen, maar zou een nieuwe lockdown wel eens fataal kunnen zijn? Wij kunnen helpen de problemen te analyseren en samen met de verenigingen maken we een plan voor de toekomst.

Verenigingen kunnen terecht bij het online loket op: https://sportdrenthe.nl/sportloket/

Share This