Bladbakken en bladruimen

 

In week 48 wordt gestart met het bladruimen in de bebouwde kom. Het blad wordt in één ronde van de wegen, bermen en gazons geruimd. In de planning is te zien wanneer het blad wordt geruimd. Door weersomstandigheden kan de planning iets naar voren of naar achter verschuiven. Na de bladronde moet u het blad zelf afvoeren of in de gemeentelijke bladbakken deponeren. De bladronde is in week 6 van 2021 gereed.

Bent u benieuwd wat de planning van het bladruimen is? Kijk dan op de website (https://www.aaenhunze.nl/Inwoners_verenigingen/Wonen_en_ver_bouwen/Blad).

Spelregels bladbakken

  • Bladbakken zijn alléén bedoeld voor blad, niet voor tuinafval zoals takken, coniferen en overige gerooide plantenresten.
  • Het aanbieden van blad in de berm is niet meer toegestaan.
  • Blad dat toch in de bermen langs de weg wordt verzameld wordt niet op afroep opgehaald. Dit blad wordt opgeruimd tijdens de bladruim ronde óf aan het einde van het bladseizoen.
  • Bladbakken die geplaatst zijn door inwoners worden, indien goed bereikbaar voor de vrachtwagen, door de gemeente aan het eind van het bladseizoen geleegd. 
  • De bladbakken worden alleen binnen de bebouwde kom geplaatst op plaatsen waar (veel) bomen staan. 
  • De bladbakken worden op de, voor vrachtwagen, meest bereikbare en veilige locaties geplaatst. Het is niet toegestaan de bladbakken te verplaatsen of om te draaien.

De bladbakken worden vanaf begin februari 2021 weer opgehaald.

Heeft u nog vragen over het inzamelen van het blad? Dan kunt u contact opnemen met Klanten Contact Centrum van de gemeente via telefoonnummer 14 0592.

Share This