Herdenking 4 mei Eext

Dit jaar opnieuw een herdenking zonder publiek bij het monument om 20.00 uur. Wel luidde als vanouds de kerkklok voorafgaand aan de 2 minuten stilte en gaf de klok het einde aan.  Daarna klonken de klanken van de Last Post, geblazen door leden van de muziekvereniging Togido.

’s Morgens werden er bloemstukken gelegd door burgemeester Anno Wietze Hiemstra namens gemeente Aa en Hunze samen met het 4 mei comité en kinderen van groep 7 en 8 van de PWA-school. Burgemeester Hiemstra richtte zich in een kort woord tot de kinderen over waarom wij ieder jaar op 4 mei herdenken.

Gedurende dag werden er door verschillende organisaties, familie en een ieder die dit wenste, bloemen gelegd bij het monument.

Ook is er door de gemeente een opname gemaakt waarin alle 4 mei comité ’s van de gemeente Aa en Hunze een aanvulling geven op de tekst “Herdenken betekent voor mij….”. Onderstaand de tekst die door Rubert Bruining is uitgesproken namens het 4 mei comité Eext:

“Herdenken betekent voor mij:

Een moment van bezinning.

Terug denken aan wat gebeurd is en nooit weer mag gebeuren.

Denken aan vrijheid van mij, maar ook de vrijheid van een ander.

Beseffen dat mijn vrijheid niet ten koste mag gaan van de vrijheid van een ander.

Beseffen dat mijn kinderen in vrijheid mogen kiezen wie ze zijn.

Herdenken betekent voor mij, het besef dat de vrijheid er moet zijn voor iedereen”.

Op de site van de gemeente Aa en Hunze is de opname te bekijken. Zie: https://www.aaenhunze.nl

Bijgaand bij dit bericht op Eext info zijn opnames van het leggen van de bloemen door burgemeester Hiemstra, 4 mei comité en PWA-school en het herdenken om 20.00 uur.

4 mei comité

Zie filmverslag herdenking 20.00 uur hieronder.

 

Share This