Op pad met Joop Stroop
In samenwerking met Nationaal Park Drentsche Aa, Toeristisch Platform Aa en Hunze, Gemeente Aa en Hunze en Recreatieschap Drenthe zijn er vier dorpswandelingen ontwikkelt die de unieke verhalen uit het dorp dóór het dorp vertellen.
De routes door Eext, Gasselte en Grolloo zijn interactieve wandelingen met foto’s, luisterverhalen en een bijpassende opdrachten voor kinderen. In Eext ga je samen met Joop Stroop op zoek naar de ingrediënten die hij nodig heeft om pannenkoeken te kunnen bakken voor een speciale gast. In Gasselte vraagt Wemeltje Kruit, een bekende marktvrouw uit het dorp die onderweg haar spullen is kwijtgeraakt, de kinderen om te helpen zoeken. In Grolloo zweef je mee met Misty het Witte Wief, die door een windvlaag op de heide is weggewaaid en de weg naar huis terug moet vinden.
De route in Schipborg is gemaakt voor de echte wandelaar en natuurliefhebber. Deze prachtige wandelroute van 9,2 km door de omgeving van Schipborg brengt je langs de meest mooie en fotogenieke plekjes. Naast fototips krijg je informatie over de natuur en geschiedenis van dit historische landschap.
De route met Joop Stroop in Eext is te vinden op Eindje om in Drenthe: https://www.eindjeomindrenthe.nl/eext-joopstroop.html
De kinderopdrachten (een stickervel) zijn vanaf 25 juli beschikbaar bij Café Homan, Onze Winkel, Dorpsmuseum de Kluis, Camping de Hondsrug en Groepsaccommodatie Mooiplekkie.nl.

Share This