Steun Wereldtoppers Rudolf en Esther in enkelspan mennen op WK in PAU!

Dag en nacht, bij weer en wind, zon én sneeuw; het maakt niet uit, menteam P&K is altijd aan het trainen. Samen met hun twee wedstrijdpaarden Diesel en Farell stonden ze in 2019 tweede op de wereldranglijst bij de enkelspannen mennen.

Het stel; Rudolf Pestman en Esther Klok uit Eext zijn bloedje fanatiek. Naast de volledige werkweken bij hun baas, trainen ze in de overige uren en geven ze daarnaast nog trainingen en lessen om alles een beetje te kunnen bekostigen. Tot nu toe is het gelukt om alle ballen in de lucht te houden. Naast 7 x Nederlands kampioen te zijn geworden, hebben ze ook de Nederlandse vlag hoog weten te houden op vier wereldkampioenschappen in Portugal, Hongarije, Oostenrijk en zojuist de laatste in Nederland.

 

Reeds in 2018 zijn ze begonnen aan de weg naar het wereldkampioenschap van 2020 in Pau. Dit proces naar een WK neemt 2 jaar in beslag en vooral dit jaar is het heel raar om naast alle corona zorgen stug door te werken naar de week van 21 tot 26 oktober. Er waren maar weinig wedstrijden ter voorbereiding. Heel bijzonder was het dat er zowaar in Exloo een wedstrijd doorging waar ze een perfecte 2e plaats behaalden in het sterke Internationale deelnemersveld. Afgelopen week streden ze in Chablis Frankrijk tussen 46 deelnemers uit 9 landen om de eer en ook daar werd een 2e plaats in de wacht gesleept. Samen met het geweldige resultaat in 2019 resulteerde dit in een startplek voor het WK in Pau wat over ruim een week begint.

Ze ontvingen van het NOC-NSF het bericht dat er voor topsporters op het hoogste wereldniveau de mogelijkheid is om nog steeds door te sporten. Dus als corona het toelaat gaan onze Eexters er voor strijden over anderhalve week. Waar een klein dorp al niet groot in kan zijn!

Misschien kunnen wij Eexters onze dorpsgenoten wat extra steun geven. Elke bijdrage wordt door hun gewaardeerd. Tenslotte is het een dure sport waar landelijk weinig financiële middelen voor worden vrijgemaakt, dus sponsoring is onontbeerlijk. Over ruim een week kunnen we ze aanmoedigen in Pau, al zal dat voornamelijk via sociale media zijn. Doet u mee?

 

Klik hier voor de sponsormogelijkheden

 

Share This